Wednesday, December 15, 2010

Hujan Batu Hujan Emas

Lamanya x update blog...sampai dah lupa..hehee..tapi bila baca blog org baru teringat blog sendiri yg dah bersawang nie..

Apa nk citer eh? byk cerita tapi x tau nk cerita apa...hmmm

ok la..firstly nk citer masa gi HCM City, Vietnam, 29 Oktober - 1 November 2010. Memula masa Cik Ita offer ajak jalan gi Vietnam, aku mcm x minat sbb hajat di hati kalau boleh nak gi Australia, London, Paris...(cheh! x bleh blah betul angan²)..tapi atas 'racunan' Cik Ita yang menerujakan, aku setuju laa..

Gerak dari Skudai pukul 12 tgh malam then sampai LCCT pukul 4 pagi sabtu gitu la...flight pukul 9 lebih. Penerbangan x lama, dalam satu setengah jam aje..sampai HCM kami disambut oleh tourist guide, Bak Yaya yang suka tegur aku, "nannnny...nannny...are u okay?..why u not smile today nannnny"...





Banyak la tempat shopping yang kami pegi mcm kat Kedai Hajah Basiroh, aku beli sepasang baju kurung moden yg berbatu² penuh di dada berharga USD16. Memandangkan hotel kami menginap dekat sgt ngan Benthan Market dan pasar malam so mmg xde hal nak shopping sampai mabuk..hehee...aku cuma temankan kawan² aku shopping jer...maklum la..bwk duit x banyak, janji dapat jejak dan lawat negara orang, kan...

Mmg mabuk la shopping kat sana...kain pasang, baju siap semua murah..siap bleh tempah siap dlm masa 2 jam lagik..



Bab lawatan pulak, cuma melawat sekitar bandaraya HCM..Chu Chi Tunnel (yg boring pada aku la..hehee), Sg Mekong dan 4 buah pulaunya...dan war museum..








Makanan kat sana ada yg sedap, ada yg x leh nk telan..mana x leh nk telan...kejab² Dara ngan Kak Joy leh cakap ayam jerut leher la...kucing kena tetak la..adehhhhh..apapun, kopi shushu vietnam tetap marvelousss....







Flight dari HCM malam so kami sampai LCCT pun malam..sampai skudai pukul 3 pagi selasa...

Apapun x rugi gi sana dan rasa nak pegi lagi kalau ada duit...tapi kalau pergi lagi dah xnk la gi Chu Chi Tunnel tu semua...nk gi shopping aje..heheee

hmm..penat pulak menaip...citer gi Beijing esok la pulak eh...

2 comments:

Yan said...

salam kenal..


teringin gak nak ke sana. INSYALLAH nanti.

Melihat said...

Hujan Batu Hujan Emas? ya ya ya paham :D